fbpx

De 7 eigenschappen van Covey voor HR

Deel dit artikel

Ik coach veel HR-professionals en er zijn een aantal uitdagingen die ik wekelijks of soms zelfs dagelijks hoor. Ontsnappen uit de waan van de dag en het niet verdrinken in alle operationele werkzaamheden is een goed voorbeeld.

Een volle mailbox en agenda, alle operationele werkzaamheden en dan nog eens alle mensen die zomaar komen binnenlopen met al hun vragen. Aan het einde van de werkdag heb je daardoor altijd het gevoel dat je nog een stukje tijd tekort komt.

Maar om een effectieve en succesvolle HR-professional te zijn, moet je wel de regie te pakken over je eigen tijd en je eigen prioriteiten.

Op welke manier kun je nu als HR-professional aan de slag met de 7 eigenschappen van Covey? Je leest het hier.

1. Wees proactief

De eerste eigenschap draait om het vermogen om zelf je denken en handelen te kiezen. Autonoom te zijn, zelf het initiatief te nemen. En er is moed nodig om het gesprek aan te gaan, om processen in gang te zetten en mensen verder te ontwikkelen.

Een goede HR-professional heeft dan ook lef én de moed nodig om door te pakken, ook al is het spannend of moeilijk. Wees proactief en ga niet zitten afwachten, laat zien wat je kunt en weet.

Neem de verantwoordelijkheid voor jezelf en kies ervoor om proactief. Jij hebt regie op jezelf, dus pak die regie.

2. Begin met het einde voor ogen

Wanneer je werkt in HR, lijkt alles even belangrijk te zijn. Maar het is belangrijk om zo snel als je kunt te filteren. Filter wat essentieel is en wat ‘ruis’ is. Als je de hoofdzaken van de bijzaken kunt onderscheiden, dan kun je op een goede manier je plan vormgeven.

Het is dus belangrijk dat jij jouw doel en missie helder hebt. Wie ben jij en wat wil jij bereiken? Wat wil je in deze organisatie neerzetten? Kies de juiste doelen. Wat wil jij bijvoorbeeld bijdragen aan deze organisatie? Als je zo denkt, dan begin je met het einde voor ogen.

3. Belangrijke zaken eerst

Dit gaat over zelfmanagement en persoonlijke effectiviteit. Als je duidelijk hebt wat je wilt, dan kun je prioriteiten stellen en ruimte en tijd te maken om je denken en handelen af te stemmen op dit plan.

Bijna alle HR-professionals die ik spreek zijn operationeel sterk, het zijn de doeners. Het HR blijft daardoor nog te vaak en te veel op administratief/operationeel niveau steken in de praktijk. Terwijl organisaties zoveel behoefte hebben aan HR die de business partner rol pakt.

Om dit te veranderen moet je eerst een goede basis leggen en waar je HR-beleid op gericht is. Om de focusgebieden te bepalen voor HR, is het belangrijk om te begrijpen hoe de organisatie én de markt is. Wat de ontwikkelingen zijn, wat de strategie is en welke doelen de organisatie heeft. Dan kun jij hier vanuit HR aan bijdragen.

4. Denk win win

Win win gaat over geven en nemen. Effectief leiderschap en HR doe je niet alleen, het is belangrijk dat je je vanuit win win denkt. Dus ga op zoek naar wederzijds voordeel, vanuit HR hoef je bijvoorbeeld niet altijd alles op te lossen, maar je kunt de ander wel helpen met oplossingen.

Dus ga op zoek naar de beste oplossingen voor alle partijen. Dat is een belangrijk onderdeel van persoonlijk leiderschap. Probeer het maar eens, er zijn genoeg mogelijkheden en genoeg kansen voor.

5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden

Samen bereik je meer dan alleen! Als je verschillende mensen bij elkaar zet, krijg je verschillende reacties en ideeën. Jij ziet de wereld door jouw bril en ik zie de wereld door mijn bril.

Die bril bevat ervaringen uit verleden, heden en toekomst. Daardoor zie je niet altijd wat een ander wel al kan zien. Door samen te werken krijg je een meer volledig beeld en dat zorgt ervoor dat je een probleem van meerdere kanten kunt bekijken.

Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om eerst de ander te begrijpen.

6. Synergie

Volgens Covey kan het creëren van synergie één van de belangrijkste ontwikkelingen in ons leven zijn. Synergie bundelt en katalyseert de grootste krachten.

Door synergie komen er vaak tal van nieuwe mogelijkheden. En als je synergie eenmaal ervaren hebt, dan ken je de kracht ook. Kijk maar naar sportteams, projectteams of vriendengroepen. Als we elkaar allemaal respecteren en onze ideeën kunnen uiten, dan roept een idee weer een nieuwe ideeën op en zo komen we samen tot het allerbeste.

Werk jij vanuit HR voldoende met iedereen samen om synergie te creëren?

7. Houd de zaak scherp

Focus je op wat zinvol is en onderhoudt het belangrijkste instrument: jezelf! Het begint bij jou!

Deze eigenschap maakt alle andere eigenschappen mogelijk. Weet daarom heel goed wat voor jou belangrijk is, maak een lijst van activiteiten die goed zijn voor jezelf, lichamelijk, geestelijk en emotioneel, misschien zelfs spiritueel.

Maak er doelen van voor de komende tijd en doe elke week dingen die jouw zaag scherp houden.

Eigenlijk is houd de zaag scherp een pleidooi voor een leven lang leren en dat is toch waar wij als HR professionals met anderen om ons heen ook zo mee bezig zijn?

Dus practice what you preach en houd je eigen zaag scherp.

Wil jij groeien in je HR-rol?

Meld je dan aan voor de volgende HR Talk. Mijn HR Talks geef ik om je te inspireren en je praktische tips te geven waar je gelijk mee aan de slag kunt. Want we hebben allemaal iemand nodig die ons verder helpt zodat we de volgende stap zetten.

Klik hier voor de volgende HR Talk

Speciaal voor HR-professionals die willen doorgroeien.

Gratis online training:
7 transformaties voor succesvol hrm

Gratis online training vol tips en inspiratie over HR en de 7 transformaties die je moet maken om structureel succesvol te zijn als HR-professional

Gerelateerde artikelen