Voor HR-professionals die willen groeien

gratis ebook: word de ideale hr-professional

Check welk type jij bent en je weet gelijk waarin je kunt groeien 

Laat hier je naam en e-mail achter en je ontvangt het ebook gelijk in je inbox 

Over Laura Hollink

HR-expert en coach voor HR-professionals

De afgelopen 15 jaar werkte ik in diverse (leidinggevende) HR-functies in verschillende branches.In 2015 besloot ik mijn eigen bedrijf te beginnen en mijn HR-kennis, ervaring en eigen methode in te zetten om HR-professionals te helpen succesvol te zijn in hun vak.

In 2015 besloot ik mijn eigen bedrijf te beginnen en mijn HR-kennis, ervaring én eigen methode in te zetten om HR-professionals te helpen succesvol te zijn in hun vak. 

Mijn trainingen en coaching hebben al veel organisaties én HR-professionals geholpen aan meer focus, strategie én resultaat.

Voor HR-professionals die willen groeien

gratis ebook: word de ideale hr-professional

Check welk type jij bent en je weet gelijk waarin je kunt groeien 

Laat hier je naam en e-mail achter en je ontvangt het ebook gelijk in je inbox 

Wat klanten zeggen

Voor mijn gevoel kon ik te weinig impact maken als HR-Adviseur en bleef ik hangen in de dagelijkse ad hoc werkzaamheden. Het lukte mij zelf niet om het cirkeltje te doorbreken en ik had een duwtje in de juiste richting nodig om als HR-Adviseur écht het verschil te kunnen gaan maken.

Het groeiprogramma ervaar ik als waardevol, in de modules worden verschillende onderwerpen aangepakt, die zowel toezien op persoonlijk vlak als op strategisch HR-vlak. Beiden helpen mij erg om op een andere manier naar mijzelf en de aanpak van mijn HR-taken te kijken. Het programma helpt je om zaken anders te benaderen en triggert je om op een andere manier de dingen te kijken of het anders aan te pakken. De tweewekelijkse Q&A-sessies zijn waardevol omdat je daar contact hebt over zaken waar je tegenaan loopt. Het is waardevol om te horen waar anderen tegenaan lopen en hoe zij bepaalde dingen aanpakken, daar leer je veel van. Ik ben mij veel bewuster van het verschil wat ík kan maken door zaken op een andere manier te bekijken en aan te pakken. Dit straalt ook af op mijn collega’s waardoor wij als HR-team uiteindelijk meer waarde kunnen toevoegen.

Zelf heb ik lang getwijfeld over het starten met het groeiprogramma maar ik ben blij dat ik deze kans gepakt heb. Hoewel het veel zelfdiscipline vraagt, merk je daadwerkelijk het verschil wanneer je je ‘eindelijk’ gaat houden aan de lessen die je leert. Het is een erg mooi cadeau aan jezelf en zeer waardevol voor je toekomst!
evy visschers - van gool
SIG Benelux
Ik merkte dat ik met veel adhoc dingen bezig was, mezelf te veel operationele werkzaamheden liet uitvoeren zodat ik mij niet goed kon positioneren in de organisatie. Ik stelde mezelf vaak de vragen hoe kan ik focus aanbrengen? En, hoe kan ik mezelf positioneren als HR sparringpartner ipv een operationele HR adviseur? De gesprekken voorafgaand aan het groeiprogramma met Laura vond ik heel verhelderend en herkenbaar met waar ik tegen aanloop in de praktijk: 'Hoe kan ik mij van operationeel HR adviseur door ontwikkelen naar HR business partner?' 'Waar en hoe kan ik het verschil maken en draagvlak krijgen in de organisatie?' Het werd mij meteen duidelijk dat het programma aansluit op de praktijk, ik het gelijk in zou kunnen zetten en dat het mij handvatten zou geven die ik mijn verdere loopbaan kan gebruiken.

Het groeiprogramma is een goed programma en de modules zijn volledig gericht op HR waardoor het heel herkenbaar is. Het programma is ook echt geënt op de HR-praktijk en geeft je goede handvatten. Hierdoor kun je het gelijk toepassen en maak je vanaf dag 1 al gelijk een verschil. De Q&A bijeenkomsten zijn fijn om te sparren met Laura. Ze weet de kern van de zaak snel te bereiken en door haar directe en positieve benadering weet ze je op de juiste wijze te triggeren en je te zetten tot nadenken. Tijdens deze bijeenkomsten is het ook fijn om mee te krijgen waar andere HR professionals tegenaan lopen, dit zet je aan het denken en hier kun je veel van leren.

Wat het groeiprogramma mij heeft opgeleverd is dat ik een duidelijk HR praktijkgericht format heb, die ik overal kan toepassen en waar ik vanaf dag 1 een verschil mee kan maken. Ik positioneer mij beter zodat ik draagvlak krijg binnen de organisatie. Mijn focusgebieden sluiten aan op het strategische plan van de organisatie, dit brengt mij focus in mijn werk. Ik ben van de operationele adviseur doorontwikkeld naar HR sparringspartner/business partner. Vanaf nu maak ik echt het verschil voor mezelf en voor mijn organisatie!
Miranda Lange-Munne
WTH - TBI
Voordat ik met het groeiprogramma begon, merkte ik dat ik vooral bezig was met alle ad hoc werkzaamheden. Dat nam een groot deel van mijn tijd in beslag, terwijl ik meer strategisch mee wilde denken met het bestuur. Als enige HR professional binnen de organisatie, miste ik een sparringpartner op HR vlak en iemand die mij uit de waan van de dag haalde. Daarin heb ik in Laura een hele fijne en kritische partner gevonden. In het groeiprogramma gaat zij dieper in op persoonlijke groei. Die combinatie van persoonlijk en professioneel, is voor mij een gouden combinatie.

Dit programma gaf me de gelegenheid om even stil te staan bij waar ik nu sta en waar ik naartoe wil. Doordat Laura kritische vragen op een positieve manier stelde, kwam ik steeds een stapje verder. De vaste contactmomenten zorgde ervoor dat ik wist waar ik op korte termijn naartoe moest werken.

Laura is een hele fijne gesprekspartner, doordat ze heel open, professioneel, positief en toch direct is, durfde ik mij open te stellen. Vanuit daar kon ik verder werken en de nodige stappen zetten. Ze heeft een fijne manier van communiceren, doordat ze niet alleen advies geeft, maar laat mij, door haar manier van coachen, zelf tot antwoorden komen. Ik ben echt tevreden met het programma. Door de kleine opdrachten die Laura meegeeft, kan ik het direct toepassen in de praktijk. Op korte termijn werkt dit heel goed op persoonlijk vlak en op langere termijn zal dat effect hebben op mijn focusgebieden. Laura is echt in staat om iemand verder te helpen, zowel op persoonlijk al professioneel vlak, ik kan haar zeker aanraden!
Floor Friesen
CMS Gelre
Als ambitieuze jong professional wist ik wel precies wat ik wou; aan het strategische roer staan en de organisatie verder helpen... Maar hoe dat moet of waar ik moest beginnen dat wist ik niet precies. Niets doen leek daarom makkelijker. Dit geeft alleen geen voldoening en leidde vooral tot frustratie. Toen ik het groeiprogramma tegen kwam wist is het: dit gaat mij helpen. Als je dat herkent; dan zou ik tegen je zeggen: plan meteen een gesprek met Laura (mits je er echt voor wilt gaan).

Het groeiprogramma heeft mij meer vertrouwen gegeven op korte termijn. Ik neem meer het heft in handen en ervaar meer rust. Ik pak niet meer als een kip zonder kop alles op. Op langere termijn ben ik meer van waarde voor de organisatie en gaan we met focus aan de slag op de P&O-afdeling. Het programma geeft je ook stapsgewijs de handvatten die je nodig hebt om een goed HR plan te schrijven.

Laura is een echte professional die ervoor zorgt dat jij in je kracht komt te staan. Laura kan je precies die liefdevolle schop onder je kont geven die je soms nodig hebt om verder te gaan.
Anouk Piso
Gors
Het groeiprogramma is heel inspirerend, praktisch én persoonlijk. Ondanks dat je met de Q&A’s in een groep zit, is het niet onpersoonlijk. Ik haal uit elke Q&A weer waardevolle inzichten, ook al heb ik zelf niet altijd vragen. Het groeiprogramma is leuk en super praktisch waardoor je gelijk aan de slag kan met alles wat je leert.

Doordat het zo goed toepasbaar is, helpt het mij erg. Ik kijk nu strategischer, heb helder waar ik me op focus én ik leer hoe ik dingen anders kan doen. Hierdoor heb ik meer regie én dat geeft mij energie. Het programma heeft me rust gebracht, in mijn werk én in mijn agenda. Aan het begin van het groeiprogramma is het écht even investeren en nu ik er al een tijd mee bezig ben, gaat het ook echt veel meer leven en heb ik er veel aan.

Het is waardevol en leuk om nieuwe inzichten te krijgen en ook na de Q&A’s kom ik altijd weer met energie terug. Ik heb best een groot HR-team maar ik vind het ook erg waardevol om ook dingen van HR-adviseurs in andere bedrijven te leren.

Ik zou het programma zeker aanbevelen. Het is écht voor adviseurs die meer verdieping zoeken in hun werk en zich verder willen ontwikkelen.
carlien bakker
Lister
Ik ben gestart met het groeiprogramma omdat ik het belangrijk vind om los te komen van de waan van de dag. Ik kon daar wel een duwtje bij gebruiken. Het is lastig als je de enige bent op HR en je zowel operationeel, tactisch én strategisch in je eentje alles gedaan moet krijgen. Het werd tijd dat ik het operationele steeds meer los ging laten en zelf de regie kon gaan bepalen.

Als je dit herkent dan zou ik je willen zeggen: durf jezelf de ruimte te geven om ermee aan de slag te gaan. Je gaat er geen spijt van krijgen en het is fijn om te kunnen sparren met iemand die wat verder van het bedrijf af staat. Je gaat vrij snel aan de slag op het gebied van persoonlijke ontwikkeling maar ook met hetgeen wat de organisatie op de lange termijn nodig heeft. Hierdoor besef je des te meer welke stappen daarvoor nodig zijn.

Het programma en de modules sloten mooi aan en ik kon het meeste al direct in de praktijk toepassen. Laura is een fijne gesprekspartner en haar coaching is heel fijn. Ik heb hier veel aan gehad. Mede door haar eerder opgedane expertise ga je bepaalde situaties echt vanuit een ander perspectief bekijken en de juiste beslissingen nemen. Het is erg mooi om te ervaren dat ik bepaalde stappen gelijk kon gaan inzetten, daarnaast heeft het mijn zelfvertrouwen een boost gegeven en weet ik dat ik op de juiste weg ben naar succes! Voor mezelf maar ook voor ons bedrijf! Ook zal er binnen afzienbare tijd een extra HR collega starten die mij komt helpen op het operationele stuk zodat ik zelf meer kan gaan focussen op de strategie.
Anoniem
HR Manager
Ik voel me veel krachtiger in m'n rol en ik kijk niet meer negatief naar mezelf. Ik merk in mezelf een hele verandering en ik heb veel meer overzicht. Mensen komen naar me toe met heel andere vragen en ze komen steeds meer met me sparren. Ik word voor dingen gevraagd waar ik ook echt mee bezig wil zijn.

Ik wil nog wat puntjes op de i gaan zetten maar ik ben eigenlijk best trots op mezelf als ik kijk naar de stappen die ik het afgelopen halfjaar heb gezet.
Anoniem
Ik heb me aangemeld voor het groeiprogramma bij Laura omdat ik niet gelukkig was met mijn manier van werken. Ik was heel druk bezig, maar kwam niet toe aan het echte werk. Toen ik haar programma voorbij zag komen, wist ik dat ik er iets mee moest doen. De VIP dag was heel erg waardevol, het heeft mij heel veel praktische inzichten en inspiratie opgeleverd. Het samen sparren en de kritische vragen die Laura stelde, gaven me inzichten waar ik zelf nog niet bij stil had gestaan. Ik kreeg ineens een heel ander beeld van mezelf. Eerder was ik teveel gefocussed op één ding, en dat heeft Laura me duidelijk gemaakt. Als jij een HR-professional bent, die ambitieus is en de discipline heeft om doelstellingen te halen, dan kan ik het groeiprogramma aanraden. Laura gaat je hier zeker mee helpen!
Faryna
Het groeiprogramma bracht me al heel snel bewustwording van mijn manier van werken en daarmee dus ook bewustwording hoe het ook anders kan, met meer energie meer resultaat!

Ik ben me veel meer gaan focussen en laat me minder leiden door de waan van de dag. Ik zit veel sterker in m’n adviesrol én draag veel meer bij aan het organisatieresultaat. De coaching heb ik als prettig ervaren. Als ik even terug dreigde te vallen werd ik op verschillende manieren weer bij de les gehouden. Dat houdt je scherp!
anoniem
P&O-adviseur bouwgerelateerde organisatie
Ik heb me aangemeld voor het groeiprogramma omdat ik op zoek was naar een manier om te groeien én gecoacht te worden. Ik vind het prettig om ook met een externe coach te kunnen sparren over HR-thema’s en mijn eigen groeiproces.

Wat me erg aansprak aan het groeiprogramma is de begeleiding die je krijgt. Laura heeft mij echt geholpen, haar coaching is doeltreffend en de vinger wordt door de vraagstelling van Laura écht op de ‘zere plek' gelegd, daar kun je mee verder. Het groeiprogramma én de modules zijn erg prettig, het laat je inzien wat de hoofdlijnen zijn van wat je dagelijks doet en waar je het verschil wil maken. Je leert kritisch te kijken naar je eigen handelen en naar de dingen waar je invloed op hebt.

Het groeiprogramma geeft je de tijd om én de modules door te lopen qua kennis maar ook om echt met de materie aan de slag te gaan op de werkvloer. Die combinatie vind ik erg prettig werken, zo leer ik het liefst. Ik communiceer veel duidelijker en weet mijn advies krachtig over te brengen. Ik gebruik andere gesprekstechnieken én het programma heeft mij wakker geschud op het gebied van m’n eigen mindset en toegevoegde waarde én hoe dit doorwerkt op de werkvloer.
Annemiek Schep - Van den Heuvel
Otolift Stairlifts
Op Linkedin zag ik een post voorbij komen van Laura waarin precies die punten stonden waar ik tegenaan liep binnen mijn organisatie. In mijn functie was ik soms erg druk met het vinden van de juiste weg op strategisch niveau, ik keek te weinig vooruit en was teveel bezig met het voeren van gesprekken en het blussen van brandjes. Ik miste de focus en bereikte niet wat ik wilde bereiken. Ik wilde me zelfverzekerder voelen als HR-professional én de volgende stap zetten.

Ik heb me aangemeld voor het groeiprogramma en dat maakt dat ik hele stappen zet, zowel in persoonlijke effectiviteit als in vakinhoudelijke ontwikkeling. De VIP-dag heeft er mede voor gezorgd dat ik veel inzichten heb opgedaan. Ik heb geleerd hoe ik een beleidsstuk op een heel andere manier aanvlieg waardoor ik het erg snel kan implementeren. Dat heeft mij direct erg positieve reacties opgeleverd van mijn MT collega’s. We hebben de focusgebieden benoemd voor de organisatie én dat geeft veel richting en houvast.

Mijn persoonlijke effectiviteit is door het groeiprogramma erg gegroeid en ik heb nu een nog betere focus. Ik delegeerde al veel maar nu nóg meer waardoor ik écht tijd heb om verder te groeien als HR-professional om de organisatie nóg beter te helpen in het bereiken van de doelen. Ik ervaar steeds meer vertrouwen in m’n rol als HR-professional en merk dat ook de organisatie steeds meer een beroep op mij doet op strategisch niveau.
Wendy Vega
Demaco Holland
Als je je meer wilt focussen, doelen wilt bereiken, handvatten wilt én je vakinhoudelijk verder wilt ontwikkelen, dan raad ik het groeiprogramma zeker aan. Ik kan wat ik leer gelijk in de praktijk brengen en de coachingsessies helpen me erg om te kijken of ik op het goede spoor zit en om stil te staan bij welke stappen ik het beste kan nemen om mijn doel te bereiken.

Ik vind Laura een prettige coach, ze is duidelijk, stelt vragen waarmee ze me aan het denken zet én ze denkt mee hoe ik bepaalde situaties aan kan pakken. Tot nu toe heeft het opgeleverd dat ik inzicht heb in de pijnpunten van de organisatie, deze heb weten te vertalen naar de HR doelen en focusgebieden. Deze heb ik gepresenteerd aan de leidinggevenden van P&O en hiermee gaan we verder als basis om de P&O visie verder aan te scherpen om vervolgens breder in de organisatie te verspreiden. Voor mij heeft dit opgeleverd dat het me voor het eerst is gelukt om een rol te krijgen/pakken mbt tot de ontwikkeling van de toekomst van P&O en daardoor een meer strategische rol kan pakken. Ook geeft het mezelf steeds meer inzicht in waar mijn kwaliteiten liggen en geeft het me meer zelfvertrouwen ondanks dat het spannend is om uit mijn comfortzone te komen.

Ik heb handvatten gekregen hoe ik bepaalde HR thema’s kan inbrengen. Ook heb ik geleerd om keuzes te maken in waar ik me op ga focussen en hoe ik dit kan doen zonder me te veel te laten leiden door de dagelijkse ad hoc werkzaamheden. Ik heb inzicht gekregen in waar ik het verschil zou kunnen maken op HR gebied binnen mijn instelling en op welke manier ik dit kan overbrengen.
P&O adviseur
Zorginstelling
Ik heb een overzichtelijke agenda en blus veel minder brandjes. Ik ben zoveel bewuster geworden, ik ga anders met mijn tijd om en stel andere vragen in gesprekken. Met de tips uit het groeiprogramma kan ik zelfs mijn collega's helpen!

Voor mijzelf levert het vooral rust en overzicht op, ook mijn leidinggevende ziet en merkt verschil en dan ben ik nog niet eens aan het einde van het programma. Dit helpt mij om de HR professional te zijn die de organisatie nodig heeft om vooruit te komen.

Laura’s begeleiding is fijn, ze luistert en vraagt door om tot de kern te komen. Zelf heb ik last van onzekerheid, door te onderzoeken waar dit zit kijkt Laura met je mee waar ze je nog meer mee kan ondersteunen, zodat je hier ook echt de groei in kan maken.
Jacqueline Sneeuw
Mastermate
Wat het groeiprogramma voor mij heel erg heeft opgeleverd is rust en vertrouwen. Vertrouwen dat ik het goed doe en rust in m’n werk. Ik ben echt veranderd in m’n mindset en sta er veel beter voor. Het programma is goed opgebouwd en het helpt je om jezelf echt in de goede positie te krijgen en je kunt hier echt projecten mee doen. Ik heb me persoonlijk veel verder ontwikkeld, ik stel betere vragen en heb de goede koers en richting te pakken voor onze P&O-afdeling.

Het programma is super geschikt als jij een meer leidende rol wil krijgen. Of je nu al jarenlang werkt in het vak of nog maar kort, in welke rol je ook zit, je hebt hier altijd wat aan! Als je in je P&O rol dingen niet voor elkaar krijgt in de organisatie en je een meer leidende rol wilt, dan is dit gewoon ideaal. Woorden die erg van toepassing zijn op het groeiprogramma zijn: persoonlijk, ontwikkelen en ‘een proces’. Ik ben erg dankbaar dat ik dit mocht doen en het was écht een goede keuze!
Astrid van breugel
Geldersch Landschap & Kasteelen
Door verlies van energie en plezier in het werk merkte ik dat ik me verder wilde ontwikkelen. Ik had de regie niet meer en wilde me als mens en HR-Professional verder ontwikkelen op het gebied van focus, rust en overzicht van werkzaamheden.

Het groeiprogramma is erg prettig, je volgt in je eigen tempo de modules en het is erg fijn om deze ook terug te kunnen kijken. Er wordt je een spiegel voorgehouden en je gaat bewuster naar jezelf kijken. Ook ga je anderen vragen hoe ze je zien en ervaren.

Ik heb een betere focus, maak duidelijke keuzes en geloof meer in mezelf!
wietze heijn
Bouwcenter Concordia
Ik ben doorgegroeid naar de HR-rol in het managementteam. Een mooie uitdaging maar wel spannend omdat ik hier geen ervaring mee had. Hier kon ik wel wat hulp gebruiken zoals hoe ik me duidelijker kan profileren en hoe ik me meer kan focussen op lange termijndoelen.

Ik begin nu elke werkdag met mijn doelen voor die dag en ik plan en evalueer nu iedere werkweek waar ik mee bezig ben. Ik merk dat ik steeds meer denk in lange termijn doelen en HR-onderwerpen meer gefundeerd probeer aan te pakken. Het programma heeft mij veel zelfinzicht gebracht én ook praktische tools zoals hoe je bijvoorbeeld een business case aanvliegt. Door vraagstukken beter af te pellen wordt het behapbaar en kun je stap voor stap ergens naartoe werken. Hierdoor heb ik de HR-focusgebieden van mijn organisatie veel beter in beeld.

Het groeiprogramma is erg waardevol, er zit een goede opbouw in en ik kan het zeker aanbevelen!
ANKE ABBINK
Comfoor
Het programma heeft mij heel veel nieuwe inzichten gegeven, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak. Ik ben vooral heel erg gaan nadenken over wat ik zelf als persoon wil en hoe ik in mijn functie een bijdrage kan leveren aan de organisatie. Ik ben eigenlijk heel veel anders gaan doen en mijn mindset is ook echt veranderd. Ik ben nu veel bewuster bezig met wat ik doe en wil en stel mijzelf eigenlijk iedere dag wel de vraag of ik nog datgene doe waar ik energie van krijg en gelukkig van word.

De coaching van Laura gedurende het programma is hierbij erg prettig. Ik voel mij vrij om alles met haar te bespreken en ze stelt de juiste vragen waardoor je gedwongen wordt tot nadenken en daarbij soms tot hele andere inzichten komt. Door haar ervaringen in het HR vak weet ze waar ze het over heeft en kan ze zich goed in jouw situatie verplaatsen. De tips die zij geeft zorgen er dan ook echt voor dat je verder komt.

Bewust maar ook onbewust heb ik heel veel stappen gezet en dat heeft er toe geleid dat ik mijn functie veel beter kan uitvoeren. Er lag veel op mijn bordje en ik merkte dat een groot deel van de werkzaamheden geen energie meer gaf maar mij alleen maar leeg trok. Aan het einde van de dag was ik futloos en het stapelde zich op waardoor er nog minder uit mijn handen kwam. Er lagen veel nieuwe ideeën en projecten die ik op wilde pakken, maar ik kwam gewoon echt niet verder.

Door de tips en nieuwe inzichten uit het programma zijn mijn dagen nu productiever, ik zeg nee als het niet uit komt of als het niet bij mij hoort te liggen en ik maak alles bespreekbaar met collega's in plaats van er mee te blijven zitten. De grootste verandering is wel de verandering in mijn functie. Taken waar ik niet meer blij van word worden overgedragen waardoor ik meer tijd heb voor de taken die ik graag op wil pakken en waarmee ik de organisatie ook echt verder kan helpen. Ik heb nog veel stappen te zetten en ben er nog lang niet, maar ik bewandel nu mijn eigen groeipad en dat is echt te danken aan dit groeiprogramma!
Rosanne van Beek
IV experts

Voor HR-professionals die willen groeien

gratis ebook: word de ideale hr-professional

Check welk type jij bent en je weet gelijk waarin je kunt groeien 

Laat hier je naam en e-mail achter en je ontvangt het ebook gelijk in je inbox