Persoonlijke effectiviteit in HR kost tijd en inzet

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Persoonlijke effectiviteit is iets waar elke HR-professional aan mag werken. Jij kunt alles leren. Met training en doorzettingsvermogen gaat dat jou ook lukken, maar je moet het wel willen!

Alle nieuwe dingen zijn spannend

Het kan oncomfortabel aanvoelen om écht leiderschap en regie te pakken over hoe jij te werk gaat. Letterlijk zichtbaar worden kan heel onnatuurlijk voor je zijn. Wist je dat heel veel HR-professionals van nature wel leiderschap kwaliteiten hebben, maar dat nog niet genoeg gebruiken? Misschien ben je er zelf niet bewust van, maar ook jij kunt dit talent ontwikkelen. Zoals een kind leert lopen, kun jij ook leren om op een effectieve manier leiderschap te tonen, regie te pakken. Het kost tijd en inzet om dit talent te ontwikkelen, en als je dat niet doet, dan blijft het oncomfortabel, dan blijf je achter de feiten aanlopen en behaal je nooit het resultaat dat je eigenlijk wilt behalen.

De weg van de minste weerstand

Bij alles wat we als mens willen bereiken, zijn we altijd op zoek naar een snelle manier met weinig inzet. De weg van de minste weerstand, want weerstand, daar houden we niet van! Er zijn talloze coaches en adviseurs die beweren dat ze dé oplossing hebben om snel ergens resultaat mee te behalen. Maar wat veel mensen vergeten, is dat ze uiteindelijk wel zelf het werk moeten doen. Want zonder actie gebeurt er niets.

Jij kunt het!

Maar ook jij kunt bijzonder goede resultaten behalen. Maar het komt je niet aanwaaien. Als jij succesvol wilt zijn, dan zul je tijd moeten maken om nieuwe talenten te ontwikkelen. Het hele leven draait om leren en bijsturen, dat is het proces van persoonlijke ontwikkeling. Als jij op persoonlijk vlak ontwikkelt, gebeurt dat automatisch ook op professioneel vlak. Maar…..You have to do the work! Niks komt aanwaaien al heb je soms wat geluk.

Dus wat kun je vandaag al doen om jouw persoonlijke effectiviteit te ontwikkelen:

1. Wees proactief en maak vandaag de keuze om zichtbaar te worden en (persoonlijk) leiderschap te tonen, en doe dat dan ook.

2. Ga jezelf ontwikkelen. Toon inzet en doorzettingsvermogen en zoek naar een manier die voor jou werkt. Vraag jezelf af: wat heb ik daarvoor nodig? Wat mis ik nog aan kennis en skills? Waar kan ik dat vinden? Wie kan me helpen?

3. Werk consistent aan je eigen groei en laat het niet verslappen.

Je hoeft misschien niet de beste te zijn, maar je wilt wel succes behalen en jezelf ontwikkelen. Doe je dit niet, dan blijft brons – brons, zilver – zilver en wordt jij nooit goud.

Gratis online training: 7 transformaties voor succesvol HRM

Spreekt dit je aan en wil je meer leren? Wil je weten welke kennis en skills je bijvoorbeeld mist?

Na het volgen van de gratis online training weet je welke 7 transformaties je als HR professional moet maken om structureel succesvol te zijn.

Wil jij weten of jij het op deze 7 punten al voor elkaar hebt of dat je nog stappen kunt zetten? Klik dan hier om je aan te melden voor de gratis online training

Speciaal voor HR-professionals die willen doorgroeien.

Gratis online training:
Het geheim van succesvol HRM

Wil jij in 7 stappen leren hoe succesvolle HR-professionals verandering brengen binnen de organisatie, met focus, structuur en een duidelijke HRM-strategie?

Gerelateerde artikelen