fbpx

Twijfel je over je HR-rol? Geef niet te snel op!

Deel dit artikel

Als je het gevoel hebt dat er teveel op je af komt en dat je het niet meer overziet, stop dan niet..

Je overweegt het misschien, stoppen met HR. Maar bedenk je dat stoppen niet de enige optie hoeft te zijn, want je hoeft het namelijk niet alleen te doen!

In mijn werk als HR-expert spreek en coach ik wekelijks veel HRM-ers. Regelmatig terugkerende uitspraken zijn:

  • ‘Ik word niet gehoord door het management’
  • ‘HR wordt niet serieus genomen’
  • ‘Men ziet HR als een administratieve afdeling’
  • ‘We worden onvoldoende betrokken’
  • ‘Leidinggevenden stemmen zaken niet met ons af’
  • ‘Ik kom uitgeblust uit mijn werk terug en vraag me af hoe lang ik dit nog trek’

Opgeven is niet de enige uitweg

Het feit dat jij je realiseert dat er iets moet veranderen omdat je het niet meer trekt of er onvoldoende energie van krijgt, dat is stap 1. Maar de volgende stap.. welke is dat?

Helemaal stoppen is vaak niet de optie. In een volgende job of een andere functie loop je vaak wel weer tegen thema’s aan. En stoppen gaat mij vaak ook een stap te ver, want er is zoveel meer mogelijk!

Opgeven is een conclusie. Maar vaak gaat aan die conclusie een vraag vooraf. Je vraagt je waarschijnlijk af of jij wel de juiste persoon bent voor deze functie? Of dat je wel over de juiste competenties beschikt? Of is de manier waarop jij invulling geeft aan de rol, niet de wenselijke uitvoering?

Draai het om

Laten we deze vragen eens ombuigen naar een ander type vragen. Past de manier waarop je je HR-rol invult wel bij jou? Hoe zou je de rol het liefste invullen? Wat heb jij te ontwikkelen om dat te doen en te bereiken? Om een succesvol HRM neer te zetten?

Er is niet één manier

Er is niet één manier, er is niet één weg. Je kunt natuurlijk een opleiding starten in HRM en je kennis verbreden maar vaak gaat het om je skills. Om je mindset. Om focus. Als je écht stappen wilt zetten dan is het belangrijk om vakinhoudelijk én persoonlijk naar een hoger niveau te komen. Dan gaat het erom dat je jezelf beter leert kennen én dat je je struggles leert overwinnen.

Dus… zoek het uit!

Zoek uit wat bij jou past. Zodat je weer energie krijgt van je HR-rol. Zodat je de stap naar een allround HR-adviseur of een HR-business partner kunt maken. Bedenk je dat jij de enige bent die aan zet is als je verandering wilt.

Persoonlijke ontwikkeling

Weet dat het niet gek is om te investeren in je eigen persoonlijke ontwikkeling. Vaak heb je aan HR-kennis al veel in je rugzak maar gaat het om de management en HR-skills. Focus. Mindset. Strategie. Elke nieuwe fase in jouw ontwikkeling vraagt erom dat jij weer een volgende stap zet. Het blijft dus een proces. Blijf je hierin investeren, dan gaat het zoveel makkelijker. Laat je het gaan, dan is de kans groot dat je een keer vast loopt en dat je misschien denkt aan opgeven.

Opgeven is zonde!

Je hebt zoveel opgebouwd, al zoveel gedaan. Maak het jezelf weer makkelijker en meld je aan voor het groeiprogramma voor HR-professionals. Wil je er meer over weten? Klik hier voor meer informatie

Gratis online training voor HR-adviseurs en HR-managers

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan door mijn werk als HR-expert maar ook op het vlak van persoonlijk ontwikkeling, kom je tegen in mijn coaching en advies. Ben je benieuwd geworden naar mijn werkwijze? In mijn programma neem ik je in 7 stappen mee naar succesvol HRM. Check hier mijn (gratis) online training voor HR-professionals.

Speciaal voor HR-professionals die willen doorgroeien.

Gratis online training:
7 transformaties voor succesvol hrm

Gratis online training vol tips en inspiratie over HR en de 7 transformaties die je moet maken om structureel succesvol te zijn als HR-professional

Gerelateerde artikelen