Wat is de Snel beter HRM-methode?

Deel dit artikel

Deze vraag hoor ik steeds vaker: ‘Wat is de Snel beter HRM-methode eigenlijk?’ Je leest het hier.

Maar eerst willen wij jou vertellen waarom de Snel beter HRM-methode door ons bedacht is en tot grote successen leidt

Waar de meeste organisaties tegenaan lopen

In mijn loopbaan heb ik veel inzichten opgedaan in verschillende organisaties in verschillende branches. Wat ik eigenlijk overal tegen zijn kom is dat ondernemers en professionals graag verder willen met HR maar simpelweg niet weten waar ze moeten beginnen en hoe ze het moeten doen.

  • Hoe zorgen we er voor dat HR de juiste toegevoegde waarde is voor de organisatie?
  • Waar beginnen we met het verbeteren van HR?
  • Wat draagt HR eigenlijk bij aan de organisatiedoelstellingen?
  • Waar is de afdeling HR eigenlijk dagelijks mee bezig?

Dit en nog veel meer vragen zijn vragen die onbeantwoord blijven

Omdat ik weet hoe belangrijk de toegevoegde waarde van HR voor organisaties is, heb ik een methode gemaakt. Wil je meer weten over mijn werkwijze? Klik dan hier.

Waarom bestaat er HR in organisaties?

HR is veel meer dan het voeren van personeelsgesprekken. Vaak wordt in organisaties niet gezien wat de toegevoegde waarde is van HR. Door de Snel beter HRM-methode wordt deze toegevoegde waarde inzichtelijk. En niet alleen voor de afdeling HR. Maar ook voor finance, de directeur en de leidinggevende. Zo is de methode niet alleen interessant voor HR, maar voor de hele organisatie. En zo wordt het verbeteren van HR een feestje voor de hele organisatie.

Begin bij de strategie

De Snel beter HRM-methode is een unieke tool die werkt in jouw organisatie. Je stemt HR af op de strategie van de organisatie. Door het Snel beter HRM model te gebruiken, krijg je inzicht in de strategie, de financiën op het gebied van personeel en natuurlijk de HR-aanpak en de juiste HR-aandachts- en focusgebieden. Daardoor is het praktisch en snel inzetbaar. Je kunt dus direct beginnen met het verbeteren van je HR. En dat laatste is voor veel organisaties een groot pluspunt.

Waarom is het direct beginnen een groot pluspunt?

Ik zie dat er in veel organisaties wel de wil is om te verbeteren. Vaak weet men niet hoe dit aan te pakken. En dat is heel begrijpelijk. Iedere dag begin je vol goede moed aan je dagelijkse taken. Ik zie dan ook veel ondernemers en professionals die verantwoordelijk zijn voor HR leven in “de waan van de dag”. En dat is een grote valkuil. Ik noem het ook wel eens de “hap-snap-strategie”. Maar hier kom je geen stap verder mee als je HR wilt verbeteren.

De Snel beter HRM-methode helpt jou wél verder

En het is eenvoudiger dan je misschien denkt maar ook super interessant om nieuwe inzichten op te doen. En daarnaast blijf je uiteraard ook tijd houden om de dagelijkse activiteiten uit te voeren, want je HR-afdeling moet wel doorlopen, dat begrijp ik natuurlijk als geen ander.

Wil je meer weten over de Snel beter HRM-methode?

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan door mijn werk als HR-expert kom je stap voor stap tegen in mijn coaching en advies. Ben jij ondernemer of HRM-er en heb jij hulp of ondersteuning nodig om succesvoller te zijn in je HRM? Klik hier om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Gratis online training voor HRM-ers

Ben je benieuwd geworden naar mijn werkwijze? In mijn programma neem ik je in 7 stappen mee naar succesvol HRM. Check hier mijn (gratis) online training voor HRM-ers.

Speciaal voor HR-professionals die willen doorgroeien.

Gratis online training:
Het geheim van succesvol HRM

Wil jij in 7 stappen leren hoe succesvolle HR-professionals verandering brengen binnen de organisatie, met focus, structuur en een duidelijke HRM-strategie?

Gerelateerde artikelen

Uncategorized

Hoe werkt HR in scale-up organisaties

Is HR in een scale-up organisatie anders dan P&O in een traditionele organisatie? Ik zeg ja! Er zit een wezenlijk verschil in PZ en P&O